Sweet-Dreams

Dobro nam dosli sanjari.Sanjajmo najsladje snove zajedno!!!!
Sweet-Dreams

Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetlost na kraju puta.


  Poučne priče - Melem za dušu

  Delite
  avatar
  Good_witch
  Admin
  Admin

  Seks : Ženski Broj poruka : 298
  Datum upisa : 10.08.2010
  Godina : 44
  Lokacija : Kragujevac

  Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Good_witch taj Čet Sep 30, 2010 10:05 am

  Dugo sam razmisljala gde bi mogla da postavim ovu temu i odlucila da ipak bude ovde....razlog za to.Svi mi ponekad naleteimo na neke jako poucne price koje nas nateraju na razmisljanje,pa bile one istinite ili ne.....
  Za pocetak evo jedne

  Priča o leptiru  Jednog dana, pojavio se maleni otvor na čauri. Čovek je sedeo i gledao kako se leptir nekoliko sati muči da bi izvukao svoje slabašno telo kroz taj maleni otvor.
  Onda je leptir stao.

  Zato je čovek odlučio da pomogne leptiru: uzeo je makaze i razrezao čauru.

  Leptir je s lakoćom izašao.
  Čovek je nastavio da posmatra leptira, očekujući da će se svakog trenutka krila otvoriti, povećati i raširiti, kako bi podržala leptirovo telo i osnažila ga.

  Međutim ništa se nije dogodilo.

  Leptir je ceo svoj život proveo puzeći okolo sa slabašnim telom i nerazvijenim krilima. Nikada nije poleteo.

  Čovek uprkos svojoj ljubaznosti i dobrim namerama, nije razumeo da su poteškoće kroz koje je leptir morao proći, izlazeći iz čaure, potrebne, kako bi krv iz tela leptira potekla u krila i kada se oslobodi čaure da bude spreman da poleti.

  Ponekad su poteškoće upravo ono što nam treba u životu. Nikada ne bi postali onoliko snažni koliko možemo biti. Nikada ne bi mogli leteti.
  avatar
  Good_witch
  Admin
  Admin

  Seks : Ženski Broj poruka : 298
  Datum upisa : 10.08.2010
  Godina : 44
  Lokacija : Kragujevac

  Re: Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Good_witch taj Čet Sep 30, 2010 10:10 am

  Кутија са пољупцима  Почетак приче иде далеко у прошлост, када је неки мушкарац казнио своју петогодишњу ћеркицу, јер је изгубила неку врло драгоцену ствар, а пара је у оном времену било врло мало. Био је Божић. Следећег јутра је девојчица донела малу кутију на поклон и рекла: Тата, то је за тебе! Тати је било врло неугодно, а када је отворио кутију и видео, да унутра нема ничега, јако се наљутио. Ћеркицу је прекорио: Ако нешто поклониш, очекује се да се у кутији нешто нађе!Девојчица га је жалосно погледала ис сузним очима рекла: Тата, али није празна. До врха сам је напунила пољупцима само за тебе Тата је био ганут. Клекнуо је пред ћеркицу, јако је загрлио и замолио је за опроштај. До краја живота чувао је ту кутију поред кревета и увек, када се осећао изгубљено и очајно, узео је, отворио, и из ње узео један пољубац и сетио се љубави коју је ћерка спремила унутра. Свако од нас има кутију пуну пољубаца и љубави, коју нам поклањају вољени, пријатељи, деца, Бог ... Не постоје важније ствари, које би могли добити. Пријатељи су анђели, који нас дигну с дна, када имамо потешкоће и подсете нас на то, како се лети.

  avatar
  Good_witch
  Admin
  Admin

  Seks : Ženski Broj poruka : 298
  Datum upisa : 10.08.2010
  Godina : 44
  Lokacija : Kragujevac

  Re: Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Good_witch taj Čet Sep 30, 2010 10:12 am

  Ствари нису увек онакве какве изгледају  Два Анђела путника зауставила су се да преноће у кући једне врло имућне породице. Породица је била нетактична и није им одобрила да се сместе у гостињској соби њихове злог. Уместо тога дали су им мали простор у хладном подруму куће. Док су распремали лежајеве на поду, старији анђео угледао је једну пукотину на зиду, и поправио ју је. Када га је млађи анђео упитао зашто је то направио, старији му је одговорио, "Ствари нису увек онакве каквима се цине".

  Следећу ноћ, анђели су дошли да преноће у кућу једног врло сиромашног пара, али мушкарац и његова жена Били су врло гостољубиви. Након шта су са њима поделили оно мало хране шта су имали, Брацни пар је дозволио анђелима да спавају у њиховом кревету где Ће се моћи добро одморити. Када су се пробудили Следеци дан, анђели су пронашли господина и његову супругу у сузама. Једина крава Коју су поседовали, Чије је млеко било њихов Једини извор прихода, лежала је на Мртва пољу. Млађи анђео био је бесан и упита старијег Анђела, "Како си Могао дозволити да се деси да? Први човек имао је све, и ти си му помогао поправивши рупу у његовом зиду; друга породицу Имала је мало тога, али је била спремна све подијелити, ти си дозволио да им угине крава ".

  "Ствари нису увек онакве каквима се цине" одговори старији анђео.

  "Када смо били у подруму једне покварене, приметио сам да је у оној пукотини на зиду сакривено злато. С обзиром да је власник био опседнут новцем, затворио сам пукотину тако да им онемогућим да пронађу то злато. "

  "Ноцас, док смо спавали у кревету сиромашне породице, анђео смрти дошао је по зену Овог сељака, ја сам му дао краву. Дакле, ствари нису увек онакве каквима се цине ".

  Понекад се деси да се Управо, Када ствари не иду онако како бисмо желели. . .

  Неке особе улазе у наше животе и брзо одлазе из њих. . .

  Неке особе постају пријатељи,
  остају са нама дуго,
  остављајући прекрасне трагове у нашим срцима. . .
  Ја нећемо бити исти као пре Јер смо имали доброга пријатеља!

  Јуче је историја.

  Сутра, једна загонетка.

  Данас, један поклон.

  Ја Због тога се зове садашњост!

  Вјерујем да је живот Посебан. . живи га ја. упијај сваки тренутак ...

  У овом тренутку:

  -Неко је поносан на тебе.

  -Неко мисли на тебе.

  -Некоме Недостајес.

  -Неко је захвалан на подршци Коју си му дао.

  -Неко жели да будеш сретан.
  -Неко ти жели нешто даровати.

  -Неко мисли да ти ЈЕСИ дар.

  -Неко те жели загрлити.

  -Некоме си у мислима и осмехује се.

  -Неко жели плакати на твом рамену.

  -Неко жели са тобом изаћи и забавити се.

  -Неко има потребу за твојим опростом.

  -Неко је захвалан шта си му опростио.

  -Неко жели поделити властите снове са тобом.

  -Неко те цени Због тога какав си.

  -Неко жели да знас да је увек ту уз тебе.

  -Неко је сретан Јер си му пријатељ.

  -Неко ти жели бити пријатељ.

  -Неко се узда у тебе.

  avatar
  Good_witch
  Admin
  Admin

  Seks : Ženski Broj poruka : 298
  Datum upisa : 10.08.2010
  Godina : 44
  Lokacija : Kragujevac

  Re: Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Good_witch taj Čet Sep 30, 2010 10:14 am

  ТЕГЛA ОД КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА И КАФА  Када вам се учини да губите контролу над својим животом, када 24х на дан није дововљно, сетите се тегле од киселих краставаца ... и кафе ...

  Професор је стајао пред групом студената на часу филозофије и дао неке предмете иза себе. Када је час почео, без речи је подигао велику, празну теглу од киселих краставаца, ставио је на катедру и напунио је лоптицама за тенис. Потом је упитао студенте да ли је тегла пуна. Слозили су се да јесте. Затим је професор подигао кутију пуну каменчића и сипао их у теглу. Благо ју је протресао. Каменцици су се откотрљали у празан простор измедју лоптица. Тада је поново упитао студенте да ли је тегла пуна. Опет су одговорили да јесте. Следећа кутија коју је професор узео била је пуна песка. Када га је сипао, песак је, наравно, испунио све преостале шупљине у тегли. Питао је још једном да ли је тегла пуна. Студенти су скрушено одговорили да јесте. Онда је професор испод стола извадио две шољице пуне кафе и сипао их у теглу. Кафа је натопила песак. Студенти су се смејали. «Сада!», Рекао је професор, док је смех замирао, «хоћу да схватите да ова тегла представља ваш живот. Тениске лоптице су важне ствари у вашем животу: ваша породица, ваша деца, ваше здравље, ваша вера и ствари којима се страсно предајете. То су оне ствари уз које би вас живот и даље био испуњен и када би све друго нестало. Каменчићи су остале ствари које су важне: ваш посао, ваша кућа и ваш ауто. Песак представља преостале ствари. Мале ствари. Ако напуните теглу песком нема места за каменчиће и тениске лоптице. Исто важи у животу. Ако потрошите све своје време и енергију на мале ствари, никада нећете имати места за оне важне ствари. Водите рачуна о стварима које су кључне за вашу срећу. Играјте се с децом. Нађите времена за одлазак лекару. Изведите партнера на вечеру. Понашајте се поново као да вам је 18. Увек ће бити времена да се очисти куца и ураде поправке. Прво се побрините за тениске лоптице - ствари које су вам заиста вазне. Утврдите своје приоритете. Све остало је песак. »
  Једна од Студентињо је подигла руку и упитала шта је представљала кафа. Професор се насмејао. «Драго ми је да сте то питали. Њу сипам, да би вам показао, да без обзира колико мислите да вам је живот пун, увек има простора за шољицу кафе са пријатељем. »

  avatar
  Rugalica jezicara
  Bronzani clan
  Bronzani clan

  Seks : Ženski Broj poruka : 100
  Datum upisa : 18.08.2010
  Godina : 34
  Lokacija : lazarevac

  Re: Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Rugalica jezicara taj Sre Dec 01, 2010 3:47 pm

  Devojka je cekala avion u cekaonici jednog velikog aerodroma.Posto je
  trebala dugo da ceka, odlucila je da kupi knjigu kako bi joj vreme brze
  proslo.

  Uz knjigu je kupila i paketic keksa.
  Sela je u VIP cekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao.
  Pored nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je citao
  novine.

  Kad je ona pocela uzimati keks i gospodin je uzeo jedan. Ona se sokirala,
  ali nista nije rekla i nastavila je citati knjigu.
  U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da imam samo malo vise hrabrosti, do
  sada bih ga vec udarila...
  Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, covjek pored nje, ne obaziruci se
  ni na sta, uzimao je isto tako jedan.
  Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u paketu i devojka pomisli: bas
  me zanima sta ce sad
  uraditi!!!
  Covek uze poslednji i podeli ga na dva dela!
  Ovo je zaista previse, pocela je da hukce sokirana, uzela je svoje stvari, knjigu,
  torbu i otisla prema izlazu iz cekaonice.
  Kada se osecala malo bolje, nakon sto ju je prosla uznemirenost, sjela je na
  mesto gde nije bilo nikoga da bi izbegla neke druge neugodne dogadjaje.
  Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju.
  U tom trenutku ugleda
  paketic keksa jos uvek netaknut.

  Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio
  od gospodina koji je sedeo pored nje, ali koji je, bez sokiranja, nervoze
  ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom, totalno
  suprotno od nje, kojoj su bili povredjeni ponos i osecanja.

  ZAKLJUCAK:
  Koliko puta u nasem zivotu cemo ili smo pojeli tudji keks, a da
  to nikad necemo ili nismo ni saznali?

  Sponsored content

  Re: Poučne priče - Melem za dušu

  Počalji  Sponsored content


   Sada je Sre Dec 12, 2018 4:17 pm