Sweet-Dreams

Dobro nam dosli sanjari.Sanjajmo najsladje snove zajedno!!!!
Sweet-Dreams

Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetlost na kraju puta.


  Hemoroidi ,uzrok najveci....

  Delite
  avatar
  good sorcerer
  Moderator
  Moderator

  Seks : Muški Broj poruka : 147
  Datum upisa : 24.09.2010
  Godina : 47
  Lokacija : zimbabve

  Hemoroidi ,uzrok najveci....

  Počalji  good sorcerer taj Sre Okt 13, 2010 2:39 am

  Da li ste znali ?da je stres najveci krivac za hemoroide.
  Proširene vene u području rektuma i anusa, kojebole i krvare, problem je koji pogađa skoro svaku drugu osobu. Dugosedenje i napinjanje pri izbacivanju stolice, trudnoća i porođaj glavnisu uzroci hemoroida. Hrana bogata vlaknima pomaže u rešavanju problema

  Do 50. godine oko polovina ljudi imaće problema s hemoroidima. Bolnostanje uzrokuje upala krvnih sudova ili unutrašnje krvarenje, odnosnona površini rektuma i anusa. „Sve ove neprijatnosti otežavaju rad,fizičku ili seksualnu aktivnost“, kaže doktor Filip Jafe, s Medicinskogfakulteta Univerziteta „Jejl“. „Situacija se naročito pogoršava ako stepod dugotrajnim stresom, jer se tada hemoroidi uglavnom javljaju“, dodaje on.
  Osam činjenica koje ne znate o vlaknima
  Ako vaše hemoroide uzrokuje ili pogoršava zatvor, dr Jafe preporučujeda unosite više tečnosti i vlaknaste hrane, tako da popijete barem osamčaša vode dnevno i pojedete barem 25 grama vlakana. Kombinujte vlaknaiz povrća, žitarica punog zrna i zobi.
  Tretmani za hemoroide:
  1. Sedite u kadu s toplom vodom.
  2.Koristite kreme koje se prodaju u apotekama - mnoge sadrže steroidekoji smanjuju natečeno tkivo. Ako vam ne pomognu u roku od deset danaili imate rektalno krvarenje i bol postaje jači, odmah idite kod lekarakoji će da utvrdi da li je reč o simptomima ozbiljnije bolesti, poputraka debelog creva, objasnio je dr Jafe.
  Razne vrste čepića i krema, često u kombinaciji s blagim laksativima, koriste se u blažim slučajevima.
  3. Unutrašnji hemoroidi mogu da se dodatno tretiraju injekcijama.
  4. Ako je problem ozbiljan, potreban je hirurški zahvat. To može dauključi hiruršku inciziju. Alternativa je postupak analne dilatacijepod opštom anestezijom, kao i širenja sfinktera. Kod ovog zahvata sesmanjuje pritisak na vene.

   Sada je Ned Jan 20, 2019 12:30 pm