Sweet-Dreams

Dobro nam dosli sanjari.Sanjajmo najsladje snove zajedno!!!!
Sweet-Dreams

Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetlost na kraju puta.


  ASTMA BROHIJALNA

  Delite
  avatar
  guardian_angel
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 162
  Datum upisa : 16.09.2010

  ASTMA BROHIJALNA

  Počalji  guardian_angel taj Ned Okt 24, 2010 3:44 am

  ASTMA BROHIJALNA

  Kategorija: Bolesti Disajnih Organa
  ASTMA BRONHIALNAPod astmom podrazumeva se naglo nestajanje daha.Neposredan uzrok tome je grc prstenastih mišicnih vlakanaca u finim isitnim ograncima dušnika, koji se javlja zajedno s otecenom sluznicom.Zbog toga nastaje toliko suženje da se vazduh ne može više povlaciti.Uglavnom je spreceno izdisanje, zbog cega se vazduh u plucima proširi,a plucni mehurici jako rastegnu. Naduvana pluca opet pritisnu ogrankedušnika cime se, iako su pluca prepuna vazduhom, javljaju posledicezagušenja. Astma nastupa ili naglo, ili raznim predznacima, kao što suglavobolja, umor, povracanje, proliv i dr. Nastupi se javljaju,uglavnom, po noci i to obicno u prvim satima posle ponoci. Katkadadolaze u odredjene dane i sate. Gdekad dolaze vrlo cesto i gusto, akadšto išceznu na dugo vremena. Kada astma nastupi, bolesnik se budisav slomljen i gotovo sa strahom da ce se zagušiti. Sto su jace inapornije kretnje disanja, to se jace javlja osecaj neugasive potrebeza vazduhom. U prsima se cuje pištanje i šumovi, a to su, u stvari,znakovi sluzi u ograncima dušnika. Ponekad je to tako jako da odzvanjapo celoj sobi. Celo se telo bori da bi skratilo to mucno stanje.Postupno grc popušta, disanje postaje slobodnije, a pištanje u prsimamenja se u vlažno hroptanje jer je gusta sluz postala tekuca. Jakikašalj izaziva izbacivanje sliižavo gnojnih masa. U nekih bolesnikajavlja se povracanje, štucanje i podrigivanje. Napad astme možepotrajati nekoliko minuta, cak i sati. Nakon toga bolesnik se osecaumornim i utucenim. Život je retko kada u opasnosti iako cela stvarizgleda opasnom.


  Lecenje:
  . .


  Saslav Caja::


  • 40 g cvetova zove
  • 40 g stucane zovine bobe
  • 30 g stucane bobe borovnice
  • 30 g stabljike komoraca
  • 30 g stucanoga lanenog semena
  • 20 g stabljike timijana
  • 20 g listova i stucanoga semena trbulje
  • 20 g stabljike majcine dušice
  • 20 g listova muške bokvice
  Trave jako usitniti ismešati. U 1 litru prokljucale vode staviti 10 g mešavine trava ipoklopljeno kuvati 1 minut. Hladiti poklopIjeno. Hladno procediti idodati 10 supenih kasika meda. Dobro promešati i u jednakim vremenskimrazmacima piti 6 puta dnevno po 1 dcl. Pre toga svaki put pojesti po 4cesna ocišcenog i stucanog belog luka pomešanog s jednakom kolicinommeda. Kod jaceg oboljenja za pripremanje caja koristiti istu mješavinutrava, s time da se prethodno trave namoce. To se radi tako da se u 11/2 litru prokuvane i ohladjene vode uvece stavi 10 g mešavine i mocido jutra. Ujutro se kuva 3 minute, tj. potrebno je da 3 minute kljucapoklopljeno. Hladiti poklopljeno, procediti i dodati 10 supenih kasikameda. Promešati i u toku dana popiti 1 litru caja, uzimajuci u 10navrata po 1 dcl u jednakim vremenskim razmacima. Pre svih napitakauzeti srednju kasiku soka iscedjenog iz belog luka. Sok se priprematako da se beli luk stuca i kroz krpu procedi. Za svaki obrok posebnopripremiti


   Sada je Ned Jan 20, 2019 1:13 pm