Sweet-Dreams

Dobro nam dosli sanjari.Sanjajmo najsladje snove zajedno!!!!
Sweet-Dreams

Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetlost na kraju puta.


  Mozete li se uzdici iznad situacije

  Delite
  avatar
  Good_witch
  Admin
  Admin

  Seks : Ženski Broj poruka : 298
  Datum upisa : 10.08.2010
  Godina : 44
  Lokacija : Kragujevac

  Mozete li se uzdici iznad situacije

  Počalji  Good_witch taj Sre Avg 18, 2010 10:18 pm

  Oni koji su sposobni dopustiti sebi da izadju iz osecaja velicine, umisljenosti i potrebe da vlastitu sliku sveta, prenose na druge, mogu zblizavanjem svog unutrasnjeg sveta s onim spoljasnjim pokrenuti jedan novi proces. U tom procesu, osetit ce prisutnost dijaloga koji je veci od njih samih.
  Ali to mogu samo oni koji to zele, ali pritom moraju odbaciti grandioznost,
  kao komplementarni odjek opisivanja.

  Ako covek rec predanost shvati kao sinonim za rad, uverenje, pozrtvovnost, to znaci da ispunjavajuci potrebe drugih zaboravlja na sebe. U tom kontekstu, ona vrednost u njemu, njegov put, njegovo samoostvarenje zrtvovano je za nesto ili nekog. Hocemo li to nazvati zrtvom ili davanjem, nije bitno.

  Bitno je da ''zrtva'' kao takva ima i jedan sasvim drugi smisao. Ako je covek predan putu, ako tezi ostvarenju sebe, a u sluzbi univerzalnih vrednosti i opsteg dobra, onda zrtva prestaje biti zrtva i postaje dar. Zvuci paradoksalno, ali to je dar koji dobija jedino ako ga sam odabere.

  Put koji se pokrece ovom vrstom predanosti koja je oslobodjena tastine, tezine i osecaja zakinutosti, unosi u zivot osecaj lakoce i ispunjenosti. To je istovremeno i ostvarenje potrebe za dijalogom unutrasnje i spoljne stvarnosti.
  Dijalog (dia + logos), u doslovnom prevodu znaci put znacenja ili put smisla.

  - Jeste li spremni to dopustiti sebi …

   Sada je Sre Dec 12, 2018 4:34 pm