Sweet-Dreams

Dobro nam dosli sanjari.Sanjajmo najsladje snove zajedno!!!!
Sweet-Dreams

Veciti sanjar zivi u meni, Ko slepi putnik na brodu sto luta, Druga zena se radja u zeni, I trazi svetlost na kraju puta.


  Kleptomanija!!!!

  Delite
  avatar
  good sorcerer
  Moderator
  Moderator

  Seks : Muški Broj poruka : 147
  Datum upisa : 24.09.2010
  Godina : 47
  Lokacija : zimbabve

  Kleptomanija!!!!

  Počalji  good sorcerer taj Sre Nov 03, 2010 2:05 am

  Nisam siguran da li je ova tema za bolest zavisnosti ali je zanimljiva.


  Kleptomanija se ne događa iz "siromaštva", nego se obično događa koddobrostojećih ljudi, koji nemaju zadovoljenu potrebu za uzbuđenjem naadekvatan način. Razlozi za taj poremećaj mogu biti neodgovarajućiodnos prema roditeljima, nedostatak topline u detinjstvu pokrivenimmaterijalnim, detetova čežnja za nekakvim pohvalama od straneautoriteta, gubitak poverenja u sebe, seksualno nezadovoljstvo.

  Kleptomanijaje poremećaj kontrole nagona. Tu se zapravo radi o nesposobnostisuzdržavanja od izvođenja nekog poriva ili nagona koji je opasan zadruge ili za samu osobu i koji je obično obeležen zadovoljstvom, nakonšto se izvede. Obično te osobe kradu predmete koji im nisu potrebni zaličnu upotrebu i nemaju veliku vrednost. Pre krađe raste subjektivniosećaj napetosti a za vreme krađe se javlja zadovoljstvo i olakšanje.Kleptoman teško preživljava svoje stanje, iskušenja su mu praćenastrahom, a eventualna uspešna krađa protivrečnim osećanjima olakšanja ikrivice.
  Kleptomanija nije deo ličnosti. Osoba koja krade svesna jekako je loše ono što ona radi i da je opasno to u šta se upušta. Nekeosobe mogu posle krađe da osete krivicu, da zapadnu u depresiju, i dačak skupljaju ukradene stvari i vrate ih vlasnicima. Kleptomani neplaniraju krađu i najčešće u tom trenutku ne razmišljaju o opasnostimakojima se izlažu kako bi zadovoljili svoj nagon. Ne razmišljaju o tomeda će biti viđeni i najčešće kradu kada su sami. Kleptomanija se javljai kao poseban poremećaj, a može se javiti i kao klinička slika drugihduševnih poremećaja.

  Da li vam se nekada dogodilo da nesto ukradete
  avatar
  good sorcerer
  Moderator
  Moderator

  Seks : Muški Broj poruka : 147
  Datum upisa : 24.09.2010
  Godina : 47
  Lokacija : zimbabve

  Re: Kleptomanija!!!!

  Počalji  good sorcerer taj Uto Nov 16, 2010 11:15 pm

  Bas cudno izbegavate ovu temu "I ja pretresam posten svet a zna se ko ovde krade"

   Sada je Ned Jun 24, 2018 10:32 am